Xορήγηση έκπτωσης 25% στα εισιτήρια των μελών μας – Στήριξη στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

               ΜΕΣΑΡΑΣ «ΦΑΙΣΤΟΣ»

     ΜΟΙΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ                                                      Μοίρες  28/6/ 2020

Τηλ. – Fax : 2892022215                                            

Κιν. τηλ.:    6936679797                                            

Πληροφ. : Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                    

ggiamal@sch.gr   

Xορήγηση έκπτωσης 25% στα εισιτήρια των μελών μας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» ενημερώνει τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους – μέλη μας, ότι η ναυτιλιακή εταιρεία «MINOAN LINES» έκανε δεκτό το αίτημα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Κρήτης για χορήγηση έκπτωσης στα εισιτήρια των πλοίων.

Έτσι, η Διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, ενέκρινε τη χορήγηση έκπτωσης 25% στα εισιτήρια των μελών μας και των Ι.Χ. οχημάτων που θα διακινηθούν στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους 2020 (δηλαδή η έκπτωση ισχύει έως και 31-12-2020). Η παραπάνω παροχή ισχύει για όλες τις κατηγορίες θέσεων εκτός από εκτός από VIPSeats & Deck.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ισχύει η παραπάνω παροχή είναι:

  • Η επίδειξη της ειδικής κάρτας εκπαιδευτικού των μελών μας κατά την έκδοση των εισιτηρίων.
  • κράτηση των θέσεων, η έκδοση και παραλαβή των εισιτηρίων να γίνει από τα παρακάτω κεντρικά & λιμενικά πρακτορεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ όπου θα πρέπει να απευθυνθείτε έγκαιρα:

Πρακτορείο Κ.Γ. Ηρακλείου: 25ης Αυγούστου 17 (τηλ. 2810-399899, 2810-229602 και 801 11 75000 από σταθερό).
Πρακτορείο Πειραιά: Θερμοπυλών 6-10 Πειραιάς (τηλ. 210-4145744 και 801 11 75000 από σταθερό)
Πρακτορείο Αθήνας: Πανεπιστήμιου 59 & Εμμ. Μπενάκη, Ομόνοια (τηλ. 210 – 3376910)
Πρακτορείο Λιμένος Ηρακλείου: Νέος Επιβατικός Σταθμός (τηλ. 2810 – 330198)
Πρακτορείο Λιμένος Πειραιά: Πύλη Ε2 (τηλ. 210 – 4080028).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσα  μέλη του Συλλόγου μας δεν έχουν προμηθευτεί την κάρτα εκπαιδευτικού θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Γρηγόρη Γιαμαλάκη, τηλ.: 6936679797 για την έκδοσή της.

————————————————————————————————

Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 12:00 μ.μ.                                                          στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στήριξη στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Τη στιγμή που άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και παραπάνω από 40.000 αναπληρωτές ετοιμάζονται και πάλι να παραλάβουν τα έγγραφα «απόλυσής» τους για να προστεθούν στις χιλιάδες νέων (και όχι μόνο) ανέργων της χώρας, η Κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ταχύτατα στην υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου με βασικό στόχο λιγότερους εκπαιδευτικούς, λιγότερα τμήματα, λιγότερο δημόσιο σχολείο και μονιμοποίηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (αντί για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων αναπληρωτών).

Τα ωρολόγια προγράμματα που ανακοινώθηκαν για τη Β’ βάθμια εκπαίδευση, εξαφανίζουν μαθήματα και ολόκληρους επιστημονικούς κλάδους, αποτελούν ευθεία βολή στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών καθώς τινάζουν στον αέρα οργανικές θέσεις. Τα αποτελέσματά τους θα είναι ορατά και στην Α’ βάθμια εκπαίδευση. Η «πίεση» από τις καταργήσεις θέσεων στη Β’ βάθμια, θα οδηγήσει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της καλλιτεχνικής παιδείας της Α’ βάθμιας να βρεθούν απολυμένοι τον Ιούνιο χωρίς ελπίδα επαναπρόσληψης τον Σεπτέμβριο.

Συγχρόνως, η εφαρμογή της αύξησης του ορίου των μαθητών, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ανά τμήμα θα αποφέρει άμεσα χιλιάδες καταργημένες θέσεις εργασίας, λιγότερες προσλήψεις, μαζικές μετακινήσεις μαθητών και περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ»  στηρίζει την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 12:00 μμ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτώντας:

  • Κατοχύρωση της μόνιμης σταθερής εργασίας. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών για την κάλυψη του συνόλου των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης.
  • Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για τα ωρολόγια προγράμματα. Όχι στον εξοστρακισμό μαθημάτων και ειδικοτήτων. Όχι στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Να μη χαθεί καμία οργανική θέση. Καμία ειδικότητα και κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει.
  • Πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους κι όλες! Εξίσωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και αδειών των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων. Καμία περικοπή προϋπηρεσίας για συνδικαλιστική δράση.
  • Κατάργηση του νόμου 4692/2020. Να μην εφαρμοστούν οι απαράδεκτες διατάξεις του που οδηγούν σε νέες περικοπές θέσεων εκπαιδευτικών (αύξηση ορίων μαθητών ανά τμήμα, περικοπές τμημάτων, τιμωρητικές διατάξεις, μετακινήσεις παράλληλης στήριξης κ.α.).

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ!!!

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γρηγόρης Γιαμαλάκης Τίτος Ζερβάκης

Author: Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *