ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ & ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

               ΜΕΣΑΡΑΣ «Η ΦΑΙΣΤΟΣ»

              ΜΟΙΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ                                                                                          Μοίρες  21-4-2016

Τηλ. – Fax : 2892022215                                            

Κιν. τηλ.:    6936679797                                            

Πληροφ. : Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                                                              Προς: Δ.Ο.Ε.

ggiamal@sch.gr                                                                                                   Μέλη μας – Μ.Μ.Ε.

info@sylekpfaistos.gr                                                              Κοινοπ.: Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης                                                                                             

                                                                                                                     Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΕΣΑΡΑΣ «ΦΑΙΣΤΟΣ»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Φαιστός» στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε στις 20 Απριλίου 2016 στο 2ο Δ.Σ. Μοιρών,  ΟΜΟΦΩΝΑ απορρίπτει την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή του τρόπου προσλήψεων των αναπληρωτών, αφού:

–  Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη της πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

–  Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων τον Ν.3848/10 του οποίου την κατάργηση απαιτήσαμε και απαιτούμε και για την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση,  ότι θα πραγματοποιήσει.

– Έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, διαιωνίζει τον κατακερματισμό στην εκπαίδευση και συντηρεί τις συγκρούσεις επιδιώξεων που έχουν δημιουργήσει μέσα στον κλάδο οι τραγικοί χειρισμοί των μνημονιακών κυβερνήσεων στο θέμα των διορισμών.

Η σωρευμένη αγανάκτηση των συναδέλφων μας αναπληρωτών έδωσε παλμό στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Οι συνάδελφοι μας αναπληρώνουν τον εαυτό τους αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες περιμένοντας, κάθε χρόνο, με μια βαλίτσα στο χέρι το Υπουργείο Παιδείας να τους αναγγείλει (εαν το κανει…) τον προορισμό.

Οι αλλαγές στον τρόπο διορισμού αναπληρωτών που επέρχονται, είναι στην πραγματικότητα άλλο ένα βήμα προς τα μεγάλα αδιέξοδα που διατηρεί η πολιτική των περικοπών δαπανών σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών, επιβεβαιώνοντας καθημερινά πως μόνη διέξοδος για το σχολείο είναι ο διορισμός εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή δουλειά με βάση τις ανάγκες. Το διακύβευμα είναι κοινό και μόνο μέσα από ενωτικούς αγώνες μπορούμε να το κατακτήσουμε.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη τη στάση του Υπουργού Παιδείας ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τίποτα. Ακόμα οι πολυσυζητημένες προσλήψεις από διορισμούς για την επόμενη σχολική χρόνια έγιναν διορισμοί της επόμενης τριετίας για να γίνουν γενικά και αόριστα προσλήψεις, αν το επιτρέψει τελικά η αξιολόγηση της «Τρόικας».

Έκρυθμη κατάσταση έχει δημιουργηθεί επίσης στα Νηπιαγωγεία όλης της χώρας και στους γονείς  από την κατάθεση στη Βουλή της απαράδεκτης διάταξης που στοχεύει στο κλείσιμο ειδικά των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, με την οποία καταργούνται ή υποβιβάζονται οργανικά χιλιάδες Νηπιαγωγεία.

Στην επικράτεια για το σχολικό έτος που διανύουμε 1144 Νηπιαγωγεία –συμπεριλαμβανομένων των 254  δυσπρόσιτων, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται τα  Νηπιαγωγεία της ειδικής αγωγής-  έχουν 14 ή λιγότερα νήπια α’ και β’ ηλικίας  και σύμφωνα με τη διάταξη που προαναφέρθηκε βρίσκονται υπό καθεστώς κατάργησης ή συγχώνευσης. Στον αριθμό αυτό προστίθενται και 744 τμήματα Νηπιαγωγείων, τα οποία το σχολικό έτος που διανύουμε έχουν οργανικότητα διθέσιου και λειτουργούν με δύο τμήματα (με αριθμό νηπίων α’ και β’ ηλικίας 15-27, 2 αίθουσες και 2 Νηπιαγωγούς), αλλά με την εφαρμογή της νέας διάταξης θα πρέπει να γίνει άμεσα η συγχώνευσή τους σε ένα τμήμα με ένα/μια  Νηπιαγωγό. Αν γινόταν η εφαρμογή της διάταξης τώρα θα καταργoύνταν άμεσα 744 τμήματα Νηπιαγωγείων και οι αντίστοιχες σε αυτά 744 οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών. Στη Μεσαρά θα κλείσουν αν εφαρμοστεί τα περισσότερα Νηπιαγωγεία των μικρών χωριών.

Τα Μέλη μας στην χθεσινή, μαζική, έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:

  • Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα οι η διατάξεις Φίλη για τους Αναπληρωτές και τα Νηπιαγωγεία. Κανείς αναπληρωτής απολυμένος.
  • Κατάργηση του ν. 3848 κι όχι της προϋπηρεσίας. Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί και κάλυψη των πραγματικών κενών.
  • Όχι στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης.

*Στο Αγωνιστικό Πλαίσιο που κατατέθηκε στη Γ.Σ. οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στη Μεσαρά, αποφάσισαν και προτείνουν στη Δ.Ο.Ε. – εφόσον ο υπουργός προχωρήσει στην κατάθεση και ψήφιση του «σχεδίου – εκτρώματος» για τους Αναπληρωτές & τα Νηπιαγωγεία – να κηρύξει 5/νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, μέχρι την τελική δικαίωση των αγώνων μας.      

        Άλλωστε κ. Υπουργέ, σχολεία δίχως εκπαιδευτικούς ΔΕΝ λειτουργούν…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Για το Δ.Σ.

                                                                

               Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

     Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                                 Ιωάννης Μαθιουδάκης

Author: Γρηγόρης Γιαμαλάκης