ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!!!ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! Πραγματοποίηση Εκπαιδευτικής Κινητοποίησης την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 12:00 μμ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

               ΜΕΣΑΡΑΣ «ΦΑΙΣΤΟΣ»

     ΜΟΙΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ                                                      Μοίρες  10 /5 / 2020

Τηλ. – Fax : 2892022215                                            

Κιν. τηλ.:    6936679797                                            

Πληροφ. : Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                    

ggiamal@sch.gr                                                                                   

ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!!!ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

Πραγματοποίηση Εκπαιδευτικής Κινητοποίησης την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 12:00 μμ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ», λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της ΔΟΕ, προχωράει στην χάραξη της παραπέρα πορείας με πολύμορφες δράσεις για την υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, βρήκε την ευκαιρία να φέρει χωρίς ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι περικοπές σε προσλήψεις και οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων έρχονται μαζί με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα.  Απέναντι στο αντιεπαιδευτικό νομοσχέδιο που συρρικνώνει το Δημόσιο Σχολείο οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά και να παλέψουμε προκειμένου να αποσυρθεί.

Καταγγέλουμε την τροπολογία «ντροπή» για ζωντανή μετάδοση σε πραγματικό χρόνο που κατατέθηκε από την Κεραμέως…. και ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ!!! Εδώ πλέον δε τίθενται μονο θέματα παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, Συντάγματος, Δημοκρατίας αλλά κυρίως ανθρωπιάς και πολιτισμού. Η κάμερα δεν παραβιάζει μόνο την αίθουσα διδασκαλίας και το μάθημα. Αφήνει στην κυριολεξία «βορά» σε τρίτα πρόσωπα τα ίδια τα παιδιά μας, τους μαθητές μας!!! Οι γνωστικές αδυναμίες ενός μαθητή, τα ξεσπάσματα ενός μαθητή με ΔΕΠΥ, οι εκρήξεις θυμού ενός μαθητή με αυτισμό, η συμπεριφορά μαθητών, που πιθανότατα να προέρχονται κι από οικογένειες με δυσκολίες και χρειάζονται ακόμα περισσότερο αγάπη και χρόνο για την ανάπτυξη της παιδαγωγικής σχέσης, ΟΛΑ ΒΟΡΑ;;;;

Η εκπαίδευση στη σχολική τάξη είναι μια ζωντανή και αμφίδρομη διαδικασία. Το Υπουργείο Παιδείας πιστεύει πως τώρα με μια κάμερα μέσα στην τάξη θα υπάρξει η παιδαγωγική ελευθερία, ο αυθορμητισμός, η ζωντάνια, η σύγκρουση, ο αυτοσχεδιασμός;;; Τα πάντα θα είναι πλαστά, νεκρά… Αυτό θέλουμε για τα παιδιά μας και τα σχολεία μας;

Όπως είναι γνωστό στην παιδαγωγική επιστήμη το σχολικό μάθημα δεν αποτελεί δημόσια διάλεξη, δεν είναι ανακοίνωση σε επιστημονικό συνέδριο, αλλά παράγεται από όλη την τάξη κι όχι μόνο από τον εκπαιδευτικό. Το μάθημα δεν γίνεται καθέδρας αλλά με τη συμμετοχή όλων των μαθητών μεταξύ τους και με το καθένα χωριστά (εξατομικευμένα). Και μην ξεχνάμε ότι η σχολική τάξη είναι ο χώρος όπου αξιοποιείται το λάθος, γιατί, μέσα από το λάθος, οι μαθητές μας προχωράνε και προοδεύουν. Οπότε μέσα στην τάξη χωρούν πολλά συναισθήματα όπως: η αγάπη, η προσοχή, το ενδιαφέρον κλπ. Αυτό που δε χωράει όμως σίγουρα είναι η φανερή ή η κρυφή κάμερα!!!

Αντί να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να εξασφαλιστούν η υγιεινή και η ασφάλεια για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, ψηφίζει διατάξεις άκρως επικίνδυνες για μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς!!! Αν η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οραματίζεται ένα σχολείο αποστειρωμένο, με μαθητές «ρομποτάκια» απομονωμένους και αντικοινωνικούς και εκπαιδευτικούς γραφειοκράτες, διεκπεραιωτές μιας στείρας διαδικασίας μάθησης, άραγε εμείς οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα το επιτρέψουμε;;; Φυσικά και ΟΧΙ!!! Πόσο πια θα εκμεταλλευτούν την πανδημία για να καταστρατηγήσουν τα δικαιώματα μας, την ίδια μας τη ζωή;;; Να υπάρξει συστράτευση όλης της κοινωνίας, του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος με τους εκπαιδευτικούς, ώστε «να μείνουν στα χαρτιά» οι πολιτικές που επιχειρείται να εφαρμοστούν!

Στην ολομέτωπη νεοφιλελεύθερη επίθεση που εμπεριέχεται στο πολυνομοσχέδιο  σε συνδυασμό με την αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη λογική του «Μεγάλου Αδελφού» στα Σχολεία, επιβάλλεται να αντιδράσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά, ώστε η Κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και την τροπολογία της ντροπής.

 Καλούμε τους συναδέλφους μαζικά και δυναμικά  (με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής) την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 12:00 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και στην τροπολογία της ντροπής σχετικά με τις κάμερες στις σχολικές τάξεις.

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που σαρώνει τα μορφωτικά κι εργασιακά δικαιώματα στη Δημόσια Εκπαίδευση!!! ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ –  ΛΕΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ!!!

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γρηγόρης Γιαμαλάκης Τίτος Ζερβάκης

Author: Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *