Προτάσεις του Συλλόγου μας για την οργανικότητα των Σχολείων της Μεσαράς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ             Μοίρες  16/11/2018           

             ΜΕΣΑΡΑΣ «Η ΦΑΙΣΤΟΣ»                                Αρ. Πρωτ.: 135

Πληροφ.: Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                   

τηλ.-φαξ: 2892022215                                     

Κιν. τηλ.: 6936679797                                     Προς: Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης

ggiamal@sch.gr                                                          Δ/νση Π.Ε Ν. Ηρακλείου

info@sylekpfaistos.gr                         Δημοτ. Επιτρ. Παιδείας Δήμων Φαιστού & Γόρτυνας              

                                                                                                    Μ.Μ.Ε.

 

                                  

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις του Συλλόγου μας για την οργανικότητα  των Σχολείων της Μεσαράς».

Στα πλαίσια των μεταβολών για την οργανικότητα των Σχολείων που σχεδιάζονται για το επόμενο σχολ. έτος 2019-20, ο Σύλλογός μας έχει να σας προτείνει τα παρακάτω:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 • Το Δημοτικό σχολείο Βαγιονιάς από 5/θέσιο να προαχθεί σε 6/θέσιο (ήδη λειτουργεί ως 6/θέσιο) και να ιδρυθεί οργανική θέση εκπ/κου Φυσικής Αγωγής.
 • Το Δημοτικό σχολείο Βώρων από 5/θέσιο να προαχθεί σε 6/θέσιο και να ιδρυθούν οργανικές θέσεις εκπ/κων Φυσικής Αγωγής και Αγγλικής.
 • Το 6/θέσιο Δημοτικό σχολείο Γαλιάς να συνεχίσει τη λειτουργία του ως 6/θέσιο γιατί έχει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών.
 • Το Δημοτικό σχολείο Καπαριανών από 8/θέσιο να προαχθεί σε 9/θέσιο.
 • Το Ειδικό Δημοτικό σχολείο Μοιρών (Πόμπιας) από 4/θέσιο να προαχθεί σε 5/θέσιο (ήδη λειτουργεί ως 5/θέσιο) και να ιδρυθεί οργανικές θέσεις Ε.Ε.Π, Ε.Β.Π. και Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων. *Φιλοξενεί παιδιά από το Κέντρο Περίθαλψης Πόμπιας.
 • Το Δημοτικό σχολείο Πιτσιδίων από 4/θέσιο να προαχθεί σε 5/θέσιο γιατί έχει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών.
 • Το 6/θέσιο Δημοτικό σχολείο Πόμπιας να συνεχίσει τη λειτουργία του ως 6/θέσιο γιατί έχει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών.
 • Το 1ο Δημοτικό σχολείο Τυμπακίου από 8/θέσιο να προαχθεί σε 10/θέσιο.
 • Το 3ο Δημοτικό σχολείο Τυμπακίου από 8/θέσιο να προαχθεί σε 10/θέσιο.
 • Να στηριχτεί το νέο Νηπιαγωγείο το οποίο θα λειτουργήσει στις Μοίρες, στα πλαίσια της εφαρμογής της υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης.
 • Να ιδρυθεί 4ο Νηπιαγωγείο στο Τυμπάκι (στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης), για να καλυφθούν οι ανάγκες φοίτησης όλων των νηπίων και των προνηπίων της περιοχής (υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα στο 2ο Δ.Σ. Τυμπακίου).
 • Να ιδρυθούν Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε.) στα Δημοτικά σχολεία Βαγιονιάς, Βώρων, Γαλιάς, Πετροκεφαλίου, Πιτσιδίων, 2ο Τυμπακίου και δεύτερο Τ.Ε. στο Ασήμι (λόγω της αύξησης των φοιτούντων μαθητών και από γειτονικά σχολεία).
 • Να επαναχαρακτηριστούν ως Δυσπρόσιτα τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία Βοριζίων και Καμαρών, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να επανορθώσει την αδικία εις βάρος των περιοχών αυτών. Άλλωστε το δικαιούνται οι μαθητές μας, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σ’ αυτά τα ορεινά χωριά του Ν. Ηρακλείου.
 • Οι Παράλληλες Στηρίξεις που δίνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να καλύπτονται εξ ολοκλήρου για κάθε μαθητή που έχει ανάγκη, ώστε να σταματήσει το «απαράδεκτο» μοίρασμα των εκπαιδευτικών σε 2 και 3 μαθητές.
 • Να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις για τις Ειδικότητες Εκπαιδευτικών κατά ομάδες σχολείων.
 • Να οριστεί από το επόμενο σχολικό έτος 2019-20 σταθερός εκπαιδευτικός, υπεύθυνος για το Ολοήμερο τμήμα, που θα εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών, θα γνωρίζει τις μαθησιακές ανάγκες τους και τις διατροφικές τους συνήθειες, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με την εναλλαγή εκπαιδευτικών σε καθημερινή βάση.
 • Να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί κανένα Δημοτικό σχολείο, Νηπιαγωγείο, να στηριχθούν τα Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Σχετικά με την οργανικότητα των σχολείων να γίνεται με γνώμονα την αναλογία μαθητών προς εκπαιδευτικό: 15 προς 1 για Νηπιαγωγείο και Α΄, Β΄ τάξεις Δημοτικού και 20 προς 1 για τις υπόλοιπες τάξεις.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας, για να γίνει το δημόσιο σχολείο ελκυστικό για όλα τα παιδιά, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις. Ένα σχολείο που να διαμορφώνει ελεύθερους και σκεπτόμενους πολίτες, ικανούς να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Για το Δ.Σ.

                                                                

               Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

 

     Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                                 Ιωάννης Μαθιουδάκης

Author: Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *