Πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων για συλλογική απάντηση με μη εφαρμογή της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από τη σχολική αίθουσα – Άνοιγμα των σχολείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

               ΜΕΣΑΡΑΣ «ΦΑΙΣΤΟΣ»

     ΜΟΙΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ                                                       Μοίρες  27/5 / 2020

Τηλ. – Fax : 2892022215                                            

Κιν. τηλ.:    6936679797                                            

Πληροφ. : Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                    

ggiamal@sch.gr                         

 «Πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων για συλλογική απάντηση με μη εφαρμογή της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από τη σχολική αίθουσα – Άνοιγμα των σχολείων»

             Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς  «ΦΑΙΣΤΟΣ» σας ενημερώνει πως σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αριθμό Πρωτ. 563/20-5-2020, σχετικά με τον προγραμματισμό δράσεων απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τη σχολική αίθουσα, η ΔΟΕ αποστέλλει σχέδιο πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία με τη νομική σύμβουλο Μ.Μ. Τσίπρα. Επισημαίνουμε, για άλλη μια φορά, πως από την τροπολογία, την Υπουργική Απόφαση και τις σχετικές οδηγίες, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή στη διαδικασία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Αυτό, δεν αναιρεί το γεγονός ότι αποτελεί μεθόδευση του υπουργείου παιδείας να ρίξει την ευθύνη για την υλοποίησή της στους εκπαιδευτικούς. Ευθύνη και χρέος μας αποτελεί η προάσπιση της παιδαγωγικής σχέσης και εμπιστοσύνης μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, η διαφύλαξη της ποιότητας της διδασκαλίας στη βάση παιδαγωγικών αρχών και σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, η θωράκιση της ψυχοσυναισθηματικής στήριξης των ευάλωτων κοινωνικά και μαθησιακά μαθητών μας με την παράλληλη αποτροπή του κινδύνου της έκθεσής τους σε πρόσωπα ξένα προς την εκπαιδευτική διαδικασία. Η απάντησή μας στις μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας θα είναι αποφασιστική και Συλλογική για τη μη υλοποίηση της υπουργικής απόφασης, σε πρώτο επίπεδο, μέχρι την κατάργηση της τροπολογίας.

             Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» προκειμένου να αποτρέψει την εφαρμογή της τροπολογίας και της Υ.Α. για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τη σχολική αίθουσα, θα θέσει σε εφαρμογή, με τον πλέον πρόσφορο τρόπο,  ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ για τη διαδικασία, ώστε να αποτελέσει το δυναμικό μέσο απάντησης στο Υπουργείο Παιδείας, την κατάλληλη χρονική στιγμή που θα χρειαστεί να αξιοποιηθεί.

Στη βάση αυτή καλούμε όλους τους συναδέλφους, στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντωνπου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Μαΐου, να προχωρήσουν στη συλλογική λήψη αποφάσεων σύμφωνα με το σχέδιο που σας αποστέλλουμε, με τις οποίες θα δηλώνουν ότι δεν προχωρούν στην υλοποίηση της Υπουργικής Απόφασης.

Οι όροι «προαιρετικότητας» με τους οποίους γίνεται το άνοιγμα των σχολείων, αντί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και παιδαγωγικά μέτρα που θα εξασφαλίσουν σε όλα τα παιδιά την παρουσία τους στην ποιοτική δια ζώσης εκπαίδευση με διασφάλιση των όρων υγιεινής, σε συνδυασμό μάλιστα με το «κλείσιμο» των ολοημέρων ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους για το μέλλον του σχολείου. Σε πολλές σχολικές μονάδες είναι πρακτικά ανεφάρμοστη η οδηγία για τάξεις μέχρι 15 μαθητών και ταυτόχρονα τήρηση 1,5 μέτρου απόστασης.

Οι εκπαιδευτικοί που θα κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για τη φύλαξη των παιδιών, θα χρεώνονται με κανονική άδεια (στις 4 μέρες, οι 3 είναι δικαιολογημένες από την υπηρεσία και η 1 χρεώνεται κανονική – υπολογίζονται μόνο οι εργάσιμες). Όμως, οι συνάδελφοι αναπληρωτές που θα χρεωθούν μέρες κανονικής άδειας, δυστυχώς θα δουν τις αποδοχές τους να περικόπτονται…   

Επίσης, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση σε προαύλιο σχολείου – λόγω των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας – με θεματολογία:

  • Το αντικεπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Η τροπολογία για τις κάμερες στις τάξεις.
  • Άνοιγμα σχολικών μονάδων υπό τις νέες συνθήκες.
  • Νέες Κινητοποιήσεις.

ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ…

Το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και η (ν)τροπολογία των καμερών στα σχολεία θα καταργηθούν από τους αγώνες των εκπαιδευτικών!!! Δεν κάνουμε βήμα πίσω – ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γρηγόρης Γιαμαλάκης Τίτος Ζερβάκης

Author: Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *