ΝΕΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ – ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Μοίρες 10 Σεπτεμβρίου 2018
ΜΕΣΑΡΑΣ «Η ΦΑΙΣΤΟΣ»
Πληροφ.: Γρηγόρης Γιαμαλάκης
τηλ.-φαξ: 2892022215, Κιν. τηλ.: 6936679797 Προς: Μέλη μας
MAIL: ggiamal@sch.gr Μ.Μ.Ε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καλωσορίζει όλους τους νέους συναδέλφους στη Μεσαρά. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν. Επίσης ευχόμαστε στους μαθητές μας, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
————————————
Η νέα μοριοδότηση των σχολικών μονάδων στη Μεσαρά και τα δυσπρόσιτα σχολεία!
Σε γενικές γραμμές κρίνουμε πως η νέα αναμοριοδότηση έχει θετικό πρόσημο και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προσφέρει επιπλέον μόρια σε πολλά σχολεία, όπως στις Μοίρες και το Τυμπάκι.
Η νέα μοριοδότηση των σχολικών μονάδων που ανακοινώθηκε έρχεται να… εξαφανίσει από τον χάρτη σχεδόν όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεσσαρά, εκτός του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Σκουρβούλων. Αποχαρακτηρίστηκαν τα σχολεία στα Βορίζια και τις Καμάρες και το Αντισκάρι.
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μια «είδηση», πως θα εκδοθεί εκ νέου υπουργική απόφαση για το ζήτημα των δυσπρόσιτων σχολείων – και μάλιστα πως αποφασίστηκε ότι και τα σχολεία της κατηγορίας Ι (10 μόρια) θα ανήκουν στα δυσπρόσιτα.
Ο Σύλλογος μας είχε προτείνει να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα τα σχολεία σε Κρότο, Βορίζια, Αντισκάρι, Άγιο Κύριλλο, Καμάρες και Σκούρβουλα. Επιμένουμε στην πρότασή μας και καλούμε το Υπουργείο παιδείας να αναθεωρήσει και να διορθώσει άμεσα τις λανθασμένες επιλογές του για τα δυσπρόσιτα σχολεία της Μεσαράς. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αυτών των χωριών…

Συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Έκπτωση 50% στα δρομολόγια από και προς τις σχολικές μονάδες.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» σας ενημερώνει πως σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου παρέχεται μείωση 50% στην τιμή των εισιτηρίων για τους εκπαιδευτικούς-μέλη του Συλλόγου μας που μετακινούνται με τα λεωφορεία προκειμένου να φθάνουν στις σχολικές μονάδες όπου διδάσκουν. Η έκπτωση δηλαδή αφορά τα δρομολόγια από και προς τις σχολικές μονάδες (τόπος κατοικίας-έδρα σχολικής μονάδας), όπου υπηρετεί ο κάθε συνάδελφος.
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτής της έκπτωσης θα πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία των ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου (σταθμό Λιμένος, από 8:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.):
• μια φωτογραφία
• μια βεβαίωση υπηρεσίας από τη σχολική μονάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τους νέους συνάδελφους. Αίτηση εγγραφής στο Σύλλογο μας μπορείτε να καταθέσετε συμπληρωμένη, είτε μέσω του Δ/ντη – ντριας του σχολείου σας, είτε σκαναρισμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ggiamal@sch.gr , είτε την ημέρα της Γεν. Συνέλευσης ή στο ΦΑΞ: 2892031245 (Δημοτ. Σχ. Αγίων Δέκα). Τα γραφεία του συλλόγου μας βρίσκονται στην κεντρική πλατεία των Μοιρών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Γρηγόρης Γιαμαλάκης                     Ιωάννης Μαθιουδάκης

Author: Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *