Να ανακληθεί η απόφαση μετακίνησης εκπαιδευτικών του Περιφ/κού Δ/ντή Εκπ/σης Κρήτης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

               ΜΕΣΑΡΑΣ «ΦΑΙΣΤΟΣ»

     ΜΟΙΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ                                                      Μοίρες  16 /5 / 2020

Τηλ. – Fax : 2892022215                                            

Κιν. τηλ.:    6936679797                                            

Πληροφ. : Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                     ggiamal@sch.gr                                                                    

Να ανακληθεί η απόφαση μετακίνησης εκπαιδευτικών του Περιφ/κού Δ/ντή Εκπ/σης Κρήτης

Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει την υποστελέχωση σε μια σημαντική δομή της Εκπαίδευσης, όπως αυτή των Κέντρων Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.), την οποία εδώ και χρόνια η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει πολλάκις φορές επισημάνει και καταγγείλει.

Ωστόσο, παρά την παραδοχή, από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας επιχειρείται γι’ άλλη μια φορά να αποφύγει τον διορισμό του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν ομαλά τα Κ.Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Αντί διορισμών το Υπουργείο Παιδείας, μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων, προχωρεί στην υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών από τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία της χώρας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» καταγγέλλει την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για την υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών από τα Τμήματα Ένταξης και τα Ειδικά σχολεία στο Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και συνιστά παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Το Υπουργείο Παιδείας, με την αναγκαστική μετακίνηση των εκπαιδευτικών και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου τους, αφήνει παντελώς και πολυεπίπεδα ακάλυπτους χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους οι οποίοι, τις μέρες του εγκλεισμού είχαν μια σταθερή επικοινωνία και στήριξη, από το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο της ειδικής εκπαίδευση. Επίσης, αρνείται να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να υπάρχει το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε όλες τις δομές της ειδικής εκπαίδευσης και υποστήριξης, ικανοποιώντας το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Αντίθετα, προσπαθεί να καλύψει τα κενά εις βάρος χιλιάδων μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ»:

  • Καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση (πανελλαδικά) προσωπικού του χώρου της ειδικής αγωγής, αντί για τον αναγκαίο μόνιμο διορισμό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.
  • Ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης και η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας (51382/ΓΔ4/5-5-2020). 

Author: Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *