Δραστηριότητες

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. «ΦΑΙΣΤΟΣ»

8:47 μμ | Δραστηριοτήτες

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. «ΦΑΙΣΤΟΣ»

Την τακτική του Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε χθες Τετάρτη στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ».

            Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της περιοχής.

            Παραβρέθηκαν και ενημέρωσαν τη συνέλευση ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ν. Ηρακλείου κ. Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης και ο αναπληρωτής του και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» κ. Γιώργος Μακράκης.

 

genikisineleusiqwe3genikisineleusiqwe2genikisineleusiqwe1

Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου – Αυθεντικό πλαίσιο μάθησης και διδασκαλίας

8:38 μμ | Δραστηριοτήτες

Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου – Αυθεντικό πλαίσιο μάθησης και διδασκαλίας

Οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της 8ης Περιφέρειάς ΠΕΝ Ηρακλείου παρακολούθησαν την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 επιμορφωτικό σεμινάριο στο Πολύκεντρο Μοιρών που διοργάνωσε, η Σχολική Σύμβουλος σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Φαιστός», με θέμα: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου – Αυθεντικό πλαίσιο μάθησης και διδασκαλίας» με στόχο τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου για το διδακτικό έτος 2014 – 2015 για την αξιοποίηση παιδαγωγικά καινοτόμων προτάσεων στη διδακτική πρακτική. Εισηγήτριες στο σεμινάριο ήταν η Δρ. Μπαγιάτη Ειρήνη – Σχ. Σύμβουλος 8ης Περιφέρειας και η Δρ. Κασιμάτη Κατερίνα Eπίκ. Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Α.Σ.Π.ΑΙ.Τ.Ε. Με βάση της εισηγήτριες, στον χώρο της εκπαίδευσης, ο όρος αυθεντική μάθηση αναφέρεται σε μια ποικιλία εκπαιδευτικών τεχνικών που εστιάζουν στη σύνδεση της γνώσης που οι μαθητές αποκτούν στο σχολείο με ζητήματα του πραγματικού κόσμου, προβλήματα και εφαρμογές της ζωής. Η βασική ιδέα επικεντρώνεται στην άποψη ότι οι μαθητές είναι πιθανότερο να ενδιαφέρονται για αυτά που μαθαίνουν και να είναι πιο πρόθυμοι να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες αν αυτά αντανακλούν καταστάσεις της καθημερινότητάς τους.

10622893_767879179942485_6694317204211958820_n