Διαδικασίες για τη διεκδίκηση αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού – Συλλογική διαδικασία προσφυγών μέσω του Συλλόγου για τους συναδέλφους που επιθυμούν τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                Μοίρες  2-2-2019

               ΜΕΣΑΡΑΣ «Η ΦΑΙΣΤΟΣ»

     ΜΟΙΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ                                              

Τηλ. – Fax : 2892022215                                           

Κιν. τηλ.:    6936679797                                         

Πληροφ. : Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                       Προς: Μέλη μας                    ggiamal@sch.gr                                                                               Μ.Μ.Ε. info@sylekpfaistos.gr                                                                      

Διαδικασίες για τη διεκδίκηση αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού – Συλλογική διαδικασία προσφυγών μέσω του Συλλόγου για τους συναδέλφους που επιθυμούν τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ», λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο της Δ.Ο.Ε. καθώς και τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών του 13ου και 14ου μισθού και για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, σας ενημερώνει ότι:

 • Η δυνατότητα της άσκησης αγωγής αποτελεί ατομική απόφαση του κάθε συναδέλφου στην οποία, εφόσον το αποφασίσει, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα από την 1η μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου.
 • Ο Σύλλογός μας θ’ ακολουθήσει συντεταγμένη συλλογική διαδικασία προσφυγών, σε συνεργασία με την νομική μας εκπρόσωπο Βέρα Κριθινάκη – η οποία κατέθεσε την πλέον συμφέρουσα προσφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα δικηγορικά γραφεία, δηλ. 10 ευρώ ανά άτομο για την κατάθεση της αγωγής και 1,5% επί του καθαρού ποσού που πράγματι θα δικαιωθεί ο κάθε εκπαιδευτικός – για τους συναδέλφους που επιθυμούν να καταθέσουν προσφυγή για την αναδρομική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού. Συγκεκριμένα αφορά στην αναζήτηση των περικοπών των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας, βάσει των «μνημονιακών» νόμων 4093/2012 και 4051/2012, η εφαρμογή των οποίων κρίθηκε αντισυνταγματική δυνάμει αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε πως είναι προσωπική επιλογή του κάθε συναδέλφου να συμμετέχει είτε στις ομαδικές προσφυγές μέσω του Συλλόγου, είτε ατομικά με όποιο Δικηγορικό γραφείο επιλέξει.

Έντυπα που απαιτούνται για κάθε ΜΟΝΙΜΟ συνάδελφο και κόστος συμμετοχής για την κατάθεση της αγωγής (κατεβάστε το σχετικό αρχείο):

 1. ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ
 2. ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ
 3. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 (ΕΑΝ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ή ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012, ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ)

ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2013-2017

 • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
 • ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ (ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ)
 • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ 2 ΟΨΕΙΣ
 • ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ 2012 ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ
 • 10 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

Έντυπα που απαιτούνται για κάθε ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ συνάδελφο και κόστος συμμετοχής για την κατάθεση της αγωγής (κατεβάστε το σχετικό αρχείο):

 1. ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ
 2. ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ
 3. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)
 4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
 5. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ (ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ)
 6. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ 2 ΟΨΕΙΣ
 7. ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ 2012 ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ
 8. 10 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

Οι οδηγίες συμπλήρωσης και για τα δύο αρχεία είναι οι εξής:

Στην πρώτη σελίδα πρέπει να συμπληρωθούν τα προσωπικά στοιχεία του κάθε εκπαιδευτικού, ενώ παρακάτω στην ίδια και στη δεύτερη σελίδα αναφέρονται και τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να συγκεντρωθούν. 

Τα δύο πρώτα δηλαδή η εξουσιοδότηση και το εργολαβικό δίκης είναι η τρίτη και η τέταρτη σελίδα στις οποίες πρέπει να συμπληρωθούν τα κενά και στο τέλος να υπογραφούν με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής (από κάποιο ΚΕΠ ή και από τους διευθυντές των σχολείων).

Διαδικασία:

 • Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν την ομαδική προσφυγή, μέσω του Συλλόγου μας, θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ή τη Δικηγόρο, τα δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.
 • Θα βοηθήσει σημαντικά η κατάθεση ομαδικών φακέλων ανά σχολική μονάδα. Δηλαδή, ο Δ/ντης – Προϊστάμενος ή ένας εκπρόσωπος ανά Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο παραδίδει σε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου έναν φάκελο με τα δικαιολογητικά των ΜΟΝΙΜΩΝ συναδέλφων και  έναν διαφορετικό φάκελο με τα δικαιολογητικά των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ συναδέλφων.
 • Ο Σύλλογος παραδίδει τους φακέλους στην νομικό εκπρόσωπο για την κατάθεση των προσφυγών.

Οικονομικά στοιχεία:

Σε συνεργασία με την νομική μας εκπρόσωπο Βέρα Κριθινάκη η προσφορά παροχής των νομικών υπηρεσιών που διαμορφώθηκε είναι η εξής:

 • Με την κατάθεση αγωγής 10 ευρώ (όπως αναγράφεται παραπάνω).
 • Σε περίπτωση τελεσίδικου ευδοκίμησης της αγωγής, ή εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αμοιβή επιτυχίας 1,5% επί του καθαρού ποσού.

Για την κατάθεση των φακέλων (δικαιολογητικών για τις προσφυγές) επικοινωνήστε με τα παρακάτω τηλέφωνα:

 • Γρηγόρης Γιαμαλάκης – Πρόεδρος  (Δ.Σ. Αγίων Δέκα), 6936679797
 • Τίτος Ζερβάκης – Ταμίας (Δ.Σ. Πόμπιας), 6972824295
 • Βέρα Κριθινάκη – Δικηγόρος, 6984373985, Σουμερλή 20, Ηράκλειο Κρήτης, email: vkrithin@gmail.com

Για το Δ.Σ.

               Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Description: Περιγραφή: ΥΠΟΓΡΑΦΗ

     Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                                 Ιωάννης Μαθιουδάκης

Author: Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *