ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 5-11-2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

               ΜΕΣΑΡΑΣ «ΦΑΙΣΤΟΣ»                                                 Μοίρες  6 – 11 – 2019                                              

Τηλ. – Fax : 2892022215                                             

Κιν. τηλ.:    6936679797                                            

Πληροφ. : Γρηγόρης Γιαμαλάκης       

ggiamal@sch.gr

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 5-11-2019

Στις 5-11-2019 στις Μοίρες μια από τις μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων ετών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ». Τέθηκαν ολόπλευρα όλα τα ζητήματα που αφορούν το Δημόσιο Σχολείο, τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικά:

 • Διορισμοί Μόνιμων Εκπαιδευτικών – όλων των ειδικοτήτων – σε όλα τα κενά της Εκπαίδευσης (Ειδική και Γενική Αγωγή). Αυτό δεν είναι συντεχνιακό αίτημα, αλλά αίτημα της κοινωνίας και των αναγκών της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
 • Επιστημονική και κοινωνική αναγνώριση του ρόλου του εκπαιδευτικού. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
 • Καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές που εξασφαλίζουν παιδαγωγική λειτουργία και ασφάλεια.
 • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε 20 μαθητές στις Γ΄, Δ΄, Ε΄& Στ΄ τάξεις του Δημοτικού και 15 στο Νηπιαγωγείο και στις Α΄& Β΄τάξεις του Δημοτικού. Να επανέλθει ο σταθερός δάσκαλος στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων.
 • Aπεργία – αποχή από την αξιολόγηση και συγκεκριμένα από τις προβλέψεις του ν.4547/18. Λέμε ΟΧΙ σε κάθε μορφής αξιολόγηση που έχει τιμωρητικό χαρακτήρα (απολύσεις, μισθολογική και βαθμολογική υποβάθμιση ή στασιμότητα κλπ).
 • Μείωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και μετά τα 20 έτη υπηρεσίας και εξίσωσή του με το ωράριο των συναδέλφων της Β/θμιας. Να εξισωθούν τα δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με των μόνιμων.
 • Τμήματα Ένταξης σε κάθε Δημοτικό Σχολείο και κάλυψη όλων των απαραίτητων τμημάτων στην Προσχολική Εκπαίδευση.
 • Ίδρυση δεύτερης Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης στη Μεσαρά. Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση για τα Δυσπρόσιτα σχολεία στα Βορίζια και στις Καμάρες.

            Ο Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» δηλώνει ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για το δημόσιο σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, της δημοκρατίας και της παιδαγωγικής ελευθερίας, των σύγχρονων μορφωτικών  κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων μας.

Ψήφισμα αντίθεσης στην ατομική αξιολόγηση-χειραγώγηση

Λήψη μέτρων και ετοιμότητα του κλάδου

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας για την επαναθεσμοθέτηση της ατομικής αξιολόγησης-χειραγώγησης, που συνδέεται με δημοσιονομικά και τιμωρητικά χαρακτηριστικά, με καθήλωση των μισθών και την πιθανότητα απολύσεων.

Η μάχη που δώσαμε ως εκπαιδευτική κοινότητα, το 2014, ενάντια στην ατομική αξιολόγηση-χειραγώγηση (Π.Δ.152/2013) δεν σβήνεται από τη συλλογική μας μνήμη τόσο εύκολα. Κάθε προσπάθεια από τη σημερινή κυβέρνηση να επαναφέρει ένα σύστημα αξιολόγησης απέναντι από τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου θα μας βρει απέναντι με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Καλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, εφόσον η κυβέρνηση επιχειρήσει να θεσμοθετήσει ένα πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης-χειραγώγησης, να δώσει τη μάχη για να μην περάσει έχοντας στο οπλοστάσιό της τις ψηφισμένες μας θέσεις. Εφόσον το υπουργείο παιδείας δεν υιοθετήσει τις θέσεις του κλάδου για την αξιολόγηση (Απόφαση της 88ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ) τότε το ΔΣ της ΔΟΕ οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και μέτρα ώστε συνολικά ο κλάδος να καταστεί σε ετοιμότητα για να δώσει εκ νέου τη μάχη ακόμα και με προκήρυξη απεργίας αποχής την κατάλληλη στιγμή.

………………………………………………………………………………………………………

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την έντονη καταδίκη μας για την ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που επιχειρεί να ανανεώσει, να ενισχύσει και να επεκτείνει η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”
 • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις
 • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό
 • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Καλούμε τους συναδέλφους να υπογράψουν το ψήφισμα και διαδικτυακά στο link https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/

Για το Δ.Σ.

                 Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

      Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                            Τίτος Ζερβάκης

Author: Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *